Direktlänk till inlägg 27 november 2011
Saffransbullar
Ett paket torrjäst
Ett paket saffran
1 dl socker
mjöl ca 1/2 liter
Blandas i en bunke
Smält 150 g smör i en panna
Tillsätt 1/2 liter mjölk
Värm lite varmare än ljumet, torrjäst behöver mer värme än färsk jäst
Häll degvätskan i bunken och blanda väl
Dutta på mjöl till en lätt fast deg
Låt jäsa ca 20 min under bakhandduk
Börja med att sätta ungnen på 200 *
Ta upp degen och knåda den smidig med mjöl, dela degen i två bitar
Ta ena degbiten och kavla ut till en rektangel
Blanda ihop egen mandelmassa
4 dl malda mandlar + 2 dl florsocker rör ihop och rör sedan i LITE vatten
Smöra degen och bred sedan ut halva mandelmassan
Vikihop degen på mitten och skär längder
Ta längderna en och en vrid ihop och snurra sedan ihop till en kringelbulle
Lägg på plåt och låt jäsa övertäckta med bakduk
Gör likadant med den andra deghalvan
När bullarna jäst färdigt ca 15 min
Pensla med ett lätt uppvispat ägg
Grädda sedan i ca 10 min i varmluftsugn, vanlig ugn kan ta lite längre
Lägg upp dom nygräddade bullarna på galler eller korg, lägg över bakduken och låt svalna
Gör en kopp te eller kaffe och njut sedan av dina nybakade bullar
Det här går ju bra eller inte Hundra dar ett inlägg per dag Du är duktig du Hannah som klarar det som hinner med att skriva fast du har tre att jaga Jag jagar bara mej själv vet inte riktigt vart tiden tar vägen men ska försök...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 |
4 |
5 |
6 | ||||
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 | 13 | |||
14 |
15 | 16 |
17 |
18 | 19 |
20 | |||
21 | 22 |
23 |
24 |
25 |
26 | 27 | |||
28 |
29 |
30 |
|||||||
|