Kerri

Alla inlägg under april 2009

Av Kerstin - 8 april 2009 21:44

Måste bara lägga ut denna uber söta lilla dockservis som jag köpte förra veckan, vist är den fin. Den är i plåt så då kan barnbarnen låna den utan att man behöver vara rädd att den ska gå sönder


Av Kerstin - 8 april 2009 20:13

På morron när vi tog ut hästarna till hagen hörde jag ett trumpetande och när jag tittade upp kom sju svanar flygandes, så härligt första vårfåglarna, nu känns det att våren är på väg.

Har fixat aprils månads byalunch idag, kycklingsoppa för fyrtio pers. Förberedde det mesta igår. Soppa är enkelt att fixa man gör en bas på buljong ca halv liter per person och  potatis och morötter, som hackas och kokas mjuka. Till kycklingsoppa tar jag kycklingfileer, som kokas ock hackas innan jag blandar ner köttet i soppan, lök i form av purjo, gul och vit hackas och bryns med smör.Kryddar lökkoket med curry,chili och peppar, inget salt eftersom buljongtärningar innehåller mycket salt.Mer grönsaker i soppan är grönaärtor, majs och persila från frysen. Redning på mjöl och mjölk,sedan snittsar jag till det hela med saffran och vispgrädde.Isa och hennes syster Minna kom och hjälpte till med dukning, serevering och disk. 36 personer kom på byalunchen och åt soppa. Alla tyckte det var mums och klämde i sej ca drygt 25 liter soppa ! Kaffe med hembakad sockerkaka bjöds det på efter maten.

När jag kom hem la jag mej att vila i soffan och skulle se en film "I´m not There" som handlar om Bob Dylan, men slocknade och vakna när filmen var nästan slut, så den får jag se en anan dag.

Av Kerstin - 6 april 2009 18:11

Så var det en ny vecka. Känns bättre efter helgen och jag har nog hittat igen tiden. Elin och jag badade bubbel både fredag och lördagkväll, avslappnande.Jag fick en härlig godoftande bubbelbit som Elin köpt. Tjockt härligt skum, som vispad äggvita.Och så blev det mycke prat om London.    På söndag var jag och Elin en sväng till Pite, träffade Isa och lille Silas. Vi åt lunch på Gallerian och gick runt och tittade, jag hittade ett par fina solglasögon på Guldfynd. Tycker det är så snyggt med solglasögon.

Av dom sex kvigor och kor som hade tid att kalva nu i början av april är det bara en kviga kvar som okalvat.Vi har fått en kvigkalv och två tjurkalvar, en kvigkalv dog vid förlossningen och en ko visade sej vara skendräktig, där fanns ingen kalv, så den kon går till slakt för kon har slutat mjölka. Kvigan som är kvar kalvar vilken dag som helst. Sen blir det ett uppehåll med kalvningar till i maj, det är bra för jag ska åka bort en vecka på fredag å då är det bra om det är  lungt, det blir mindre jobb för E och S. Har flyttat ett par kalvar idag å spolat med högtryckstvätten. Nu behövs det inte göras mer föränn i maj, skönt att det lugnar ner sej har varit mycket dom sista månaderna.Trulle hunden har varit här idag och då blir det att man tar sej tid för en långpromenad, det är bra.
































Av Kerstin - 5 april 2009 07:13

Idag hurrar jag för Elric som fyller 4 år idag, stort grattis lillvänen. Hörde att paketet kom fram i freddags, va bra då fick ni paketen och lite gofika. Nu är det inte länge inan farmor och Elin kommer. Längtar :)

Av Kerstin - 3 april 2009 11:14

Vart tog tiden vägen ! Har verkligen haft svårt att få till det efter att ha flyttat om klockorna till sommartid. Ja jag vet det är bara en timma det handlar om, men kroppen vill ett och huvudet  nått annat. Har inte fått jobb, mat och sov tider att funka i veckan, känns som jag spårat ur och är upp å ner. Kan bero på att måndagsdyngnet blev ganska snett också, Ja det är bara att ta nya tag, det kommer nog att räta till sej, känns bara jobbigt just nu.Och vilket dåligt aprilväder det är idag, snöar och blåser.

I kväll ska jag hämta Elin, sen blir det spa bubbelbad med mycket gott för kropp å själ och massor av tända ljus och mysmusik, härligt !

Har även fått till PC stalljournal efter mycke jobb å toppen suport från en kille med stort tålamod på svenskmjölk som heter Uffe, bra jobbat.

Nu ska jag bara terra dom på swedbank, får inte mitt bankid att funka så att jag får tag i min medicin på apoteket. Den snubben verkade inte lika samarbetsvillig, väntar nu på att han ska ringa upp, jäkla telefonkö.

Väntar fem minuter till sen...... på dom igen!!!!!!!!! :)


Av Kerstin - 3 april 2009 07:08

Grattis lilla Tyr på två årsdagen, hoppas paketet som mormnor skickat kommer till dej i dag, det bör hinna fram om dom inte sölar på posten.

Om en och enhalv vecka kommer jag och Elin och hälsar på, längtar :)

Ses snart.

Ovido - Quiz & Flashcards